Blog a gyerekek nyelvtanulásáról

Augusztusban miért nincs annyi tábor?

Két és fél hónap nyári szünet. Hihetetlenül hosszú idő. Egy szép, színes táblázat mutatja, hogy családunk öt tagja a nyári szünet mely napján éppen hol tartózkodik. Megterveztük előre az egész nyarat. Egyszerűen muszáj volt, mert a három gyermeknek június közepétől augusztus végéig minden egyes napon "valahol" lennie kell.

Egy ideig szépen haladtunk a menetrend szerint, aztán csörgött a telefon. Felhívtak az egyik táborból, hogy az a turnus, amibe mi jelentkeztünk, mégsem indul, mert nem volt meg a minimális induló létszám. Mit tegyünk? Keresni kell egy másik tábort.

Próbálj meg július végén augusztus közepére tábort találni! A helyszín lehetőleg a közelben legyen, mert reggel és délután oda-vissza meg kell tenni a távot. A táborba a mi gyerekeinkhez hasonló korú gyerekek járjanak. Nem utolsó sorban pedig a téma is legyen érdekes gyermekeink számára, hiszen nem száműzetésbe akarjuk őket küldeni.

Az augusztus már a nyári programok tervezésekor is mumus volt, mert egyszerűen alig indítanak táborokat a nyár vége felé. Sok helyen csak júniusban van tábor, egy vagy két turnus. Van ahol úgy hirdetik, hogy egész nyáron folyamatosan indítanak turnusokat, augusztus 10-e után mégis leállnak.

Úgy tudom, hogy augusztusban még az óvodák közül is sok bezár, tehát a kereslet inkább nő, nemhogy csökken. A családi nyaralások sem kizárólag augusztusban zajlanak, ez sem lehet ok a kevesebb tábor indítására. Ugyan a táboroztatóknak is kell pihenés, valóban, de azt is lehetne egyenletesen elosztani az egész nyári szünetre.

Végül sikerült tábort találnunk, de csak bizonyos kompromisszumokkal. Az biztos, hogy jövőre a nyári programok tervezésekor "B" tervvel is készülni fogunk. :)

2012.07.29.

Szerinted mi lehet az oka annak, hogy augusztusban nem indítanak annyi tábort?

Ti, dolgozó szülők, hová teszitek a gyermekeiteket a nyár végén?

Nyári nyelvi táborok országos gyűjteménye itt >>>

(Regisztráció nélkül is hozzászólhatsz, csak tekerj lejjebb. Ha be vagy jelentkezve, akkor a felhasználóneved meg fog jelenni a hozzászólás tetején.)


Tetszett a cikk? :)

Nem akarsz lemaradni a NyelvBirodalom újdonságairól? Regisztrálj, és iratkozz fel hírleveleinkre!

Nyomtatás