Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

A mesekönyvek, így az angol mesekönyvek is alkalmasak arra, hogy ne csak olvasmányélményt adjanak, hanem valóságos játékot is jelentsenek. Milyen könyveket rejt a BabyBooks.hu webáruházban a játék kategória?
Van olyan könyv, amibe írni lehet s a játék végén letörölve a rajzokat, írásokat legközelebb újra játszhatunk vele. Vannak angol tanuló kártyák is, sőt valamelyikre még írni is lehet! Ismered az angol böngésző mesekönyveket?
Egy igazi játék nem csak egyszer jelent játékot és ami a legfontosabb legyen fejlesztő hatása a gyerkőcökre!

Milyen a felépítése, anyaga a rajzolós angol mesekönyveknek?
Ezek a mesekönyvek keménytáblásak, így a filc, ami általában a mesekönyvekhez mellékelve található könnyedén letörölhető a felületről, illetve a rajzoláshoz, íráshoz biztos, kemény felületet biztosít. A filcet érdemes minden használat után letörölni a felületről.

Miért hasznosak a rajzolós angol mesekönyvek?
Az olyan mesekönyv vagy foglalkoztató, amibe írni is lehet sokkal izgalmasabb, mint egy olyan amibe nem. Ezek a könyvek legtöbbször olyan feladatokat tartalmaznak, amihez már kell írástudás, így hat éves kor felett ajánlom. A gyerekek nem tanulásnak érzékelik, inkább csak játéknak, de valójában sokat tanulhatnak és fejlődhetnek a feladatok megoldásával.


Ilyen például ez a mesekönyv: Dora the explorer ABC – Write, Slide and Learn!
- Játék és foglalkoztató egyben.

Milyen feladatokat kell megoldani?
Különböző állatok, tárgyak stb. képei alatt a megfelelő angol szó található, de az első betű halványan van nyomtatva, a kicsiknek ezt kell kiegészíteni a filctollal. Ha kész, csak ki kell húzni a fület és láthatja, hogy jó vagy nem jó a megoldás.
Vannak olyan feladatok, ahol önállóan kell beírni a hiányzó betűket, kis és nagybetűket kell megkülönböztetni, illetve magán- és mássalhangzókat.
Kiváló gyakorló kisiskolásoknak, Dóra segítségével minden feladatot könnyebb megoldani!

Milyen a felépítése, anyaga az angol kártyáknak (cards, flashcards)?
Kártyáknak, szótanuló kártyáknak is nevezik ezeket az angol kártyákat, vannak keményebb illetve puhább papírból készült típusok. Általában 50 darab kártya van egy csomagban.

Miért hasznosak az angol kártyák (cards, flashcards)?
Segítségükkel könnyebb a szavak elsajátítása, megtanulása. A kártyák egyik oldalán van maga a szó, míg a másik oldalon egy kép az adott szóról. Természetesen ettől vannak eltérő, komplex feladatokat, információkat tartalmazó kártyák is.


Ilyen például:
Usborne Better English - Grammar and punctuation cards,
Usborne Better English - Tricky words to spell cards – angol tanuló kártyák

Az angol Usborne Kiadónak vannak olyan kártyái, amik kimondottan kicsiknek szólnak és olyanok is amik nagyoknak segítenek a szavak elsajátításában.
A kártyaszettek általában tartalmaznak leírást, hogy hogyan kell használni őket. Nyelvtan és betűzés egyaránt könnyebb ezeknek az angol kártyáknak a segítségével. Sőt egy filc segítségével még az írást is lehet gyakorolni.

 

 

 

Vannak olyan különleges ismeretterjesztő kártyák, melyek különböző témákban adnak bő információkat( magasság, mit esznek, hol élnek és egy leíró szöveget) dinókról, állatkerti állatokról és a kert állatairól is. (Usborne Spotter's cards - 100 animals to spot at the zoo, 100 dinosaurs to spot, 100 things to spot in the garden)

A gyerekek és szüleik is izgalmas adatokat tudhatnak meg a kártyákról, hogyan élnek, milyen szokásaik vannak az egyes állatoknak.

 

 

 

Milyen a felépítése, anyaga az angol böngésző mesekönyveknek?
Ezek az angol gyerekkönyvek kicsit eltérnek a magyar változattól. Nem keménytáblás hanem csak egyszerűen keményfedeles mesekönyvek. A képek itt is eseményekben gazdagok, így kell megkeresni és felfedezni különböző részleteket. Itt viszont vannak rövid utasítások, leírások, illetve ki van emelve, hogy mely dolgokat kell megkeresni az adott képen.

Miért hasznosak az angol böngésző mesekönyvek?
Ugyanúgy, mint a magyar böngészők esetében a könyvek nézegetése által a gyermek emlékezete, megfigyelőkészsége fejlődik, szókincse bővül, valamint jelentősen javul az összpontosításra való képessége is.
Ezek a játékos böngésző mesekönyvek iskolai előkészítéshez is ajánlottak, mert a gyerekek számára megtanítják a zavaró háttérből való formakiemelés képességét, mely az olvasáshoz és íráshoz is elengedhetetlen.

Ilyen angol mesekönyvek például:
Who's Hiding In Princess world?
Who's Hiding In Fairyland?

   


Az angol mesekönyvekben ki van emelve az, amit meg kell keresni (például: öt boldog halacska vagy 10 sárga virág), de maga a kép sok-sok egyéb felfedezni valót rejt magában. Nemcsak azt kell vagy lehet megkeresni, amit a könyv mond, hanem azt is, ami a gyerekek számára érdekes, izgalmas lehet.

A játék kategória tehát sokféle érdekességet rejt magában, amit érdemes felfedezni.


Kellemes böngészést kívánok! >>>


Varga Annamária
BabyBooks.hu


Tetszett a könyvajánló? :)