Megjelent Hasznos Andrea könyve: Baba angol. A módszer és játékos gyakorlatok

Nyelvtanári tapasztalataimat, nyelvészeti ismereteimet és anyai ösztöneimet (és tudatosságomat) egybegyúrva kezdtem el gyermekem „nyelvi foglalkoztatását” már magzati korában – rengeteget beszéltem hozzá, kérdezgettem, verseltem-énekeltem neki, és már ekkor megjelent életében az angol nyelv is. Az első és a második nyelv is immár öt és fél éve hozzátartozik a mindennapjaihoz, és remekül, azaz a maga helyén és szintjén használja mindkettőt. Szeretném, ha ez a lehetőség nem csak az én gyermekem számára lenne elérhető, hanem minden magában ambíciót érző, gyermeke jövőjéről gondolkodó édesanya és gyermeke számára is. Ezért írtam meg a Baba angol. A módszer és játékos gyakorlatok című könyvet.

Ebben anyai és nyelvtanári szemmel vizsgálom és magyarázom a jelenséget, és egy jól követhető módszert adok az olvasó kezébe. Praktikus vezető ez, amely huszonkét pontban leírja a tanítás menetét, majd húsz élvezetes és motiváló játékot-feladatot ajánl a hatékony és szórakoztató nyelvátadáshoz, amely során anya és gyermeke minőségi időt tölt együtt.

Szülők és nyelvtanárok egyaránt élvezettel forgathatják a könyvet, hiszen a játékos gyakorlatok közül éppolyan jól mazsolázhat egy kisgyerekeket tanító nyelvtanár, mint egy otthon „tanító” anyuka.

Edit véleménye a könyvről, aki a módszert is gyakorolja:

Jó az egyensúly a tudományos háttér és a köznapi magyarázat között. Elmagyarázza a miérteket, szakmailag alátámasztja. Tetszenek a saját példák, nagyon érzékletesek és önmagukért beszélnek ... főleg, hogy fültanúja is voltam!

Zsuzsa, várandós édesanya véleménye:

Nagyon sokakat fog motiválni ez a könyv: kiváló módszertani leírás, jó tevékenység ötletek és humoros stílus. Nekem sokat segít, mert már tervezgetem, hogy miként nevelem majd gyermekem.


dr. Hasznos Andrea
http://baba-angol.hu