Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

Ez a ragaszkodás - mely „A” könyvnek szól - még most is tart. Sőt, amikor az angol nyelvű gyerekkönyveket olvasom vagy tanulmányozom, látom, hogy milyen értékesek és szépek tudnak lenni ezek a mesék. Ilyenkor arra gondolok, hogy milyen jó lehet mesekönyvet írni!

Ezért két olyan mesekönyvszerző néhány munkáját szeretném bemutatni, akik ismertek nemcsak az angol de a magyar gyerekek előtt is. A mesekönyvek megunhatatlanok...

A.A. Milne vagy más néven Alan Alexander Milne
Az az igazság, hogy egy kicsit utána néztem az írónak mielőtt nekiláttam az írásnak, kíváncsi voltam, hogy ki ő és mit lehet róla tudni. Amit szerintem mindenki tud róla és amiről igazán híres lett az a Micimackó vagy angolul Winnie the Pooh mese. Az író 1882-ben született Londonban, Angliában és 1956-ban halt meg. Fiáról Christopher Robinról vagy magyarul Róbert Gidáról mintázta a mese „egyik” főszereplőjét, míg a „másikat” pedig fia mackójáról. A történet megállíthatatlanul terjedt nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is. Végül Magyarországra is elért, ahol Karinthy Frigyes fordította le és vált a történet a magyar „meseirodalom” szerves részévé. 

A történet számos feldolgozást megélt, de alapvetően nem veszített a fényéből az elmúlt évek során. A szereplők jelleme, egyszerű de szeretetre méltó tulajdonságai megragadják a kis olvasókat. 


Íme az első történet:

Winnie the Pooh Bedtime story collection - Somebody's treasure
Könyvajánló:
Az az általános tapasztalatom, hogy az angol mesekönyvek különösen szépek és jó minőségűek. Ez erre a gyerekkönyvre pedig teljesen igaz. Nagyon szép, csodálatosan megrajzolt, nagyalakú mesekönyvről van szó. A történet nem az eredeti mese, de a szereplők igen. Micimackó, Malacka, Nyuszi, Kanga és a többi Százholdas Pagony lakó is szerepel ebben az igazi tavaszi történetben. Megtudhatjuk, hogy milyen a tavaszi nagytakarítás a Pagonyban és egy  baráti piknik is elfér a történet végén… Belenézek a könyvbe! >>>

Méret:250x295 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám:26


Nursery Time with Winnie the Pooh - A first Lift-the-Flap Book

Könyvajánló: Ez a gyerekkönyv nem kimondottan mesekönyv, mert  nemcsak történeteket, hanem fejlesztő feladatokat is tartalmaz. A megoldást a fülek alatt kell keresni.

Megismerkedhetnek a gyerekek különböző színekkel, számolási gyakorlatokkal. Sőt azt is érdemes tudni, hogy a mackók általában szeretik a mézet… Megnézem! >>>

Méret:255x305 mm
Borítás: Keménytáblás - Kukucskakönyv
Oldalszám:12

 

Eric Carle
A híres írók sorát egy olyan angol íróval, illusztrátorral folytatom, aki nekem első benyomásra nem is volt olyan kiemelkedő, de amint egyre több könyvet olvastam tőle egyre jobban megszerettem és értékeltem.

Eric Carle 1929-ben New Yorkban született, de amikor hat éves lett a szülei Németországba költöztek. A háború borzalmai után visszatért New Yorkba, ahol megtalálta élete igazi „értelmét”.

Az első mese, amit illusztrált, Bill Martin munkája "Brown bear, brown bear, what do you see?" volt. Ezt követően már megállíthatatlan volt a siker, hamarosan saját mesével állt elő. 1969-ben megírta a „The very hungry caterpillar” mesekönyvet. A könyvet több mint 30 nyelvre lefordították, így magyarra is.

A gyerekek világával tökéletesen azonosulni tudó író segít eligazodni a piciknek az úton. Azon az úton, amit be kell járni, mely tele van meglepetésekkel, vidámsággal, de az író egyszerre biztonságot is ad a  gyerekeknek. A tanulás, fejlődés csodálatos és megállíthatatlan, amit Eric Carle meséi híven tükröznek.

The Very Hungry Caterpillar Book with Audio CD
Könyvajánló: A mese arról szól, hogy mennyi mindent kell egy hernyócskának megenni, hogy ne legyen éhes és természetesen a végén egy gyönyörű pillangóvá válik. A könyv érdekessége, hogy lyukak vannak benne, mintha valóban megrágták volna. Sőt a történetet meg lehet hallgatni CD-n! Lássuk ezt a könyvet is! >>>

Méret:295x210 mm
Borítás: Papírfedeles – Kukucskakönyv, CD-s
Oldalszám:28

  


From Head to Toe
Könyvajánló: Ez a történet is, mint Eric Carle legtöbb könyve egy utat jár be. Ki mit tud? Te meg tudod csinálni, amit a pingvin? Egyszerre mozgásos és mutogatós, mondogatós mese a fejünktől a lábujjunkig… Érdekel a könyv! >>>

Méret:130x180 mm
Borítás: Keménytáblás
Oldalszám:26

 

 

 

Varga Annamária

BabyBooks.huTetszett a könyvajánló? :)