Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

Melyik az a mese, amelyik pont megfelel? Nagyon nehéz ezt megmondani, mivel mindannyian mások vagyunk. Minden gyerek más-más ütemben fejlődik, más érdekli és köti le a figyelmét. Ez fokozottan igaz az angol gyerekkönyveknél. Viszont mindegyik mese rejt magában valami értékeset valaki számára, amit csak meg kell keresni.

Ehhez íme pár gondolatébresztő bemutató:


Lets Play: Pet Friends (Magnet Boards)

 

Nagyításhoz klikkelj a képre!       


Méret: 205 x 245 mm
Borítás: Keménytáblás
Oldalszám: 10


Ez egy igazi angol mágneses mesekönyv. Mit is jelent ez? 

A könyv keménytáblás és a felülete úgy van kialakítva, hogy a mágneses figurák a könyv lapjaihoz tudnak tapadni. Mivel a lapokat nem lehet összegyűrni ezért kicsik is használhatják, viszont mindenképp szülői felügyelttel. (Általában 3 éves kor felett szokták a kiadók ajánlani, amikor már nem veszi a gyerkőc a szájába a tárgyakat.)
Saját tapasztalatom, hogy azért is érdemes odafigyelni és a játék után elpakolni az apró mágneseket, mert könnyen elkeveredhetnek.
Együtt a szülővel pedig egy különleges játékot jelenthet, amit újra és újra elő lehet venni. Kicsit hasonlít a matricázásra, mert nemcsak figyelni kell, hanem aktívan részesei lehetnek a gyerekek a történetnek. A fantáziát is szabadabban lehet így használni, nem muszáj mindig az adott történethez ragaszkodni a mágnesek segítségével új és új történeteket lehet kitalálni.

Ennek a mesekönyvnek egyik érdekessége, hogy a mese szövege ad egy történetet (nézd meg a belső képen), amit a gyerekeknek maguknak kell megalkotni a mágnesek segítségével. Ez segítséget nyújthat a nyelvtanulásban, s nagyon fontos, hogy általában egyszerű szavakat használ. Nem feltétlenül kell a történethez ragaszkodni, de ebben a gyerekek különösen ügyesek.

Érdekel a könyv! Megnézem a könyvesboltban >>>

 

Rennie Brown: Big Machines Write and Wipe Activity Book

    


Méret: 220 x 270 mm
Borítás: Papírfedeles
Oldalszám: 23


Ha az előző könyv a kicsiknek volt érdekes, akkor ez az angol foglalkoztató nagyobbaknak, kisiskolásoknak, iskola előtt állóknak lehet izgalmas. Igazából nem is papírból vannak a lapok, hanem olyan anyaggal vannak a felületek kezelve, hogy a filc nem ivódik bele a lapokba, hanem könnyen letörölhető és később újra és újra kitölthető. A foglalkoztató mellé jár egy filc is.
A témáját tekintve alapvetően fiús, mert főleg munkagépekkel kapcsolatosak a feladatok. Olyan gyerekeknek ajánlom, akik érdeklődnek traktorok, markolók vagy betonkeverők iránt.
Íme néhány példa, hogy milyen típusú feladatokat tartalmaz: pontok összekötése, összeadás, kisebb-nagyobb, párok keresése, jobbra-balra irány megkülönböztetése. Van néhány feladat, amiben már betűket kell használni (például: hiányzó betűk).
Nagyon jó szórakozás, amit ha letörölünk ismét elő lehet venni és megoldani, hiszen ismétléssel lehet csak igazán tanulni.

Érdekel a könyv! Megnézem a könyvesboltban >>>

 

Faustin Charles,  illusztrátor: Michael Terry: The Selfish Crocodile, Book and CD of Nursery Rhymes


     


Méret: 200 x 260 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám: 62


Végül az utolsó választásom egy különleges angol mondókás könyvre esett. Központi szereplői az állatok. Zsiráf, zebra, elefánt és természetesen egy önző krokodil. Nem szokványos megközelítésben adja vissza a mondókákat. Kicsit másként, kicsit viccesen.
A tartalmat az illusztrációk még érdekesebbé varázsolják. Sőt a szövegek sokszor nem követik a szokványos egyenes sorokat, hanem a mondóka ritmusát, vagy éppen a megszemélyesített állatot veszik körbe. A könyvben található mondókákat a hozzá tartozó CD-n meg lehet hallgatni.
Egyszerű szövegek nagy, színes képekkel, melyek óvodások és még kisebbek kedvenceivé válhatnak.

Érdekel a könyv! Megnézem a könyvesboltban >>>


Kinek, melyik tetszik? Nem tudom. De remélem, hogy most már Te tudod, hogy Neked melyik a pont jó...Varga Annamária

BabyBooks.hu
Tetszenek a könyvek? Ajánld másoknak is!