Angolozzunk!

Angolozzunk!

Ezt a rovatunkat azoknak a szülőknek szánjuk, akik szeretnének angolul is foglalkozni otthon kisgyermekükkel. Minden cikk két részből áll: elméletből és gyakorlatból. Az elméleti részben megfontolandó tanácsokat adunk a nyelvtanulással kapcsolatban. A gyakorlati részben pedig a mindennapokban használható, angol nyelvű, játékos kis "feladatokat" mutatunk be, melyekkel gyakorolhatjátok, ismételgethetitek az angolt otthoni környezetben. (A cikksorozatnak nem célja komplett nyelvtanulási anyagot biztosítani.) Profilodban beállíthatod, hogy Angolozzunk! című rovatunk minden új bejegyzéséről értesítést kapj egyenesen a postaládádba.

ONLINE NYELVGYAKORLÁS / ANGOL GYEREKDALOK / ANGOL MESEFILMEK / NÉMETEZZÜNK!

Ajánld másoknak is! email facebook twitter bookmark email Több

Angolozzunk/27 - Shapes - Formák angolul

Tanuld meg a formákat játékosan angolul! Összegyűjtöttük a fontosabb, ide tartozó kifejezéseket. Mutatunk dalt, online játékokat és más játékötleteket.

Angolozzunk/23 - Ellentétpárok angolul

Soft/hard, cold/hot, small/big... Milyen izgalmas a világ! Hagyd, hogy gyermeked idegen nyelven is maga fedezhesse ezt fel! Engedd neki megtapasztalni, és gyakoroljátok dalokon, mondókákon és más online vagy offline játékokon keresztül!

Angolozzunk/22 - Testrészek angolul

anya babaHa születésétől kezdve szeretnél kisbabádhoz angolul beszélni, akkor a testrészeket jól tanuld meg! A felfedezésre váró világból ugyanis ezekkel találkozik először: anya szemei, saját kapálozó kezecskéi stb. Ebben a bejegyzésben kreatív és dalos ötleteket találsz a testrészek nevének elsajátításához, kicsiknek és nagyobbaknak is!

Angolozzunk/21 - Játékos angol ábécé

Kisgyermekkorban még biztosan nem fontos az ábécé ismerete a nyelvtanuláshoz, később azonban, az olvasás és a (helyes)írás tanulásánál már nem lehet megúszni. Felnőttként is adódhatnak olyan alkalmak, amikor hirtelen betűznöd kell például egy nevet vagy e-mail címet, így jobb, ha tudod, hogyan kell angolul kiejteni az egyes betűket. Ismerkedj meg játékosan az angol ábécével!

Angolozzunk/20 - Állatokról haladóknak

Korábban már foglalkoztunk az állatok témakörével: Mit mond a ló angolul? Most kifejezetten a kicsit nagyobb gyerekeknek ajánlunk játékos feladatokat, videókat, dalokat, érdekességeket. Ha már túl vagy azon, hogy melyik állatot hogyan nevezik angolul, akkor ezt feltétlenül nézd meg!

Angolozzunk/19 - Jön a nyuszi!

Készüljetek a húsvétra angolul! Vessétek be magatokat a kreatív tevékenységekbe, utána - vagy közben is - hallgassatok gyerekdalokat angol nyelven!

Angolozzunk/18 - Játékok bent és kint

Játék, játék, játék! A játékon keresztül tudod gyermekedet leginkább megfogni. Ebben a bejegyzésben megtanulhatod a kinti és benti játékok neveit, és megismerkedhetsz egy-két igen egyszerű gyerekdallal és mondókával, melyeket a játszás közben is bármikor "előkaphatsz".

Angolozzunk/17 - Mondókák angol nyelven

Gyerekek és nyelvelsajátítás! Mi az, amit semmiképp nem hagyhatsz ki? Hát a mondókákat! Rövidek, velősek, sok-sok ismétléssel, mozgással. Minden, ami kell, együtt van. Kezdhetjük?

Angolozzunk/16 - Tanulj saját angol könyvből!

Jó lenne, ha könnyen ragadnának az emberre az új angol szavak? Sokféle módszer létezik, mi azonban nem hiszünk a csodákban. Szépen fokozatosan építgetni kell a "kapcsolatot" az új szókinccsel is, hogy minél erősebben "kötődhess" hozzá.

Angolozzunk/15 - Várjuk a karácsonyt!

A gyerekek számára a december nagyon izgalmas hónap. Végre esik a friss levegőre invitáló hó, várják a Mikulást és a Jézuskát, izgatottan készülődnek a karácsonyra. Használd ki az érdeklődését a téma iránt, és mutasd meg neki angolul is, amire kíváncsi!

Angolozzunk/14 - Babákhoz babanyelven!

Az állathangokon kívül számos olyan kifejezéssel találkozhatunk a babanyelvben és a gyereknyelvben, amit nem tanítanak a nyelvórákon. :) Összegyűjtöttünk egy csokorral a kisgyerekes mindennapokban előforduló szavakból, hogy ezeket is tudd angolul használni!

Angolozzunk/12 - Hogyan beszélj gyermekedhez angolul?

Az előző bejegyzésben biztattalak, hogy beszélj gyermekedhez angolul, mert ezzel sokat segíthetsz neki az angol nyelv elsajátításában. Most szeretnék tanácsot adni ahhoz, hogyan is történjenek ezek az idegen nyelvi beszélgetések.

Angolozzunk/11 - Beszélj hozzá angolul!

Hogyan lehet a legkönnyebben elsajátítani egy nyelvet? Használni kell! Ha rendszeresen hallod és használod az adott idegen nyelvet a mindennapi tevékenységeid során, előbb-utóbb szépen megjegyzed a szavakat, kifejezéseket, gyakran előforduló mondatokat. Add meg gyermekednek a lehetőséget, hogy az anyanyelvén kívül más nyelveket is "elsajátíthasson"!

Angolozzunk/10 - Mennyi az idő?

Az idő fogalmának megértése és a pontos idő kifejezésének képessége nagyon fontos dolog, különösen a mai rohanó világunkban, ahol már az óvodásoknak is komoly órarendjük van. Nem árt mielőbb megismerkedni az óra számlapjával - angolul is.

Angolozzunk/9 - A színek világa

A számok mellett a színek azok, melyekkel az óvodáskorú gyerekeket könnyen elvarázsolhatjuk. Lássuk, hogyan vezethetjük be a kisgyerekeket angolul is a színek világába.

Angolozzunk/8 - Tanuljunk számolni!

Az óvodáskorú gyerekek nagyon élvezik a számokkal való ismerkedést. Akár kezdhetitek az angol nyelvtanulást is a számok tanulásával, hadd legyen mindenkinek egy kis sikerélménye!

Angolozzunk/7 - Nyelvtanulás babáknak!

Sokan felháborodnak vagy megijednek, amikor babák vagy pici gyerekek nyelvtanulásáról hallanak. Tényleg olyan borzasztó ez? Komolyan ártanánk vele a picúroknak?

Angolozzunk/6 - Egyszerű játékok

Továbbra is a játékoknál maradunk. Ezalkalommal olyan játékötleteket adunk, melyek nem igényelnek különösebb segédeszközöket, mégis szórakoztatnak, és egyben nyelvet is tanítanak.

Angolozzunk/5 - Ismétlés a tudás anyja!

Az angol gyerekdalok után erre az alkalomra játékötletet ígértem Nektek. Egy igen népszerű játékot mutatok be, mely a nyelvtanulás során is hasznos lehet. Még játékeszközt is készítettem hozzá, remélem, elnyeri majd a tetszéseteket.

Angolozzunk/4 - Ismerkedés a dalokkal

Bemutatjuk, hogyan taníthatunk meg gyermekünknek egy egyszerű és "elmutogatható" dalt úgy, hogy értse a szöveg lényegét, és meg is jegyezze a benne található kifejezéseket.

Angolozzunk/3 - A mozgás öröme

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy milyen fontos a gyerekeknek a mozgás. Lételemük és örömforrásuk. Hogyan kapcsolódik mindez a nyelvtanuláshoz? Lássuk!

Angolozzunk/2 - Semmi sem hiábavaló!

Nagyon örülök, hogy belevágtok (vagy már korábban belevágtatok) gyermekeddel az angol nyelv megízlelésébe. Esetleg megfordult a fejedben, hogy nincs is ennek értelme, hiszen kicsi még, majd tanul később. Nos, akkor hadd bátorítsalak: semmi sem hiábavaló!

Angolozzunk/1 - Minden kezdet nehéz!

Szeretnél kisgyermekeddel angolt tanulni otthon? Nem tudod, hogyan fogj hozzá? Valóban nem könnyű kitalálni, mit és hogyan csináljunk. Ráadásul legyen élvezetes, hatékony, és gyermekünk életkorának megfelelő. Tudjuk mindannyian: minden kezdet nehéz! Mi azonban megkönnyítjük a helyzeted!