Angolozzunk!

Angolozzunk/19 - Jön a nyuszi!

Készüljetek a húsvétra angolul! Vessétek be magatokat a kreatív tevékenységekbe, utána - vagy közben is - hallgassatok gyerekdalokat angol nyelven!

 

Elmélet: Alkossunk együtt!

A húsvét jó alkalmat nyújt arra, hogy kreatív tevékenységeken, alkotómunkán keresztül hozd közelebb gyermekedet az angol nyelvhez. A legkisebb gyerekek is szép alkotásokat hozhatnak létre, ha nekik való anyagokkal és technikákkal dolgozhatnak, és ezért mindig nagy dicséret jár. :) A tevékenységek közben pedig millió dolgot sajátíthatnak el, nem csak kézügyesség szempontjából, de nyelvtanulás szempontjából is.

 

 


Gyakorlat: Jön a nyuszi! 

Először is szedjük össze, melyek a húsvét legfontosabb kifejezései:

Easter Bunny/Rabbit - húsvéti nyuszi/nyúl
Easter eggs - húsvéti tojások
chocolate bunny - csokinyuszi
chocolate egg - csokitojás
lamb - bárány
chick - csibe

basket - kosár
to paint/decorate an egg - tojást fest
Happy Easter! - Kellemes húsvéti ünnepeket!

Hasonló szókinccsel sok helyen tölthetsz le képes szótanuló kártyákat is a neten, például innen. Ezeket a képeket pedig memóriajátékhoz tudod felhasználni.

Kisebb és nagyobb gyerekeket is le tudsz ültetni egy kis angolozásra, ha közben valami érdekes vagy mókás dolgot készítetek. Húsvétkor természetesen a tojásfestés a legizgalmasabb tevékenység, nem feltétlenül hagynám ki ebből a a fiúgyermekeket sem. Hadd mutassák meg ők is, mit tudnak. :)

Festhettek a tojásokra vidám arcokat, és közben megnevezhetitek az arc és a fej részeit (eyes, nose, mouth, chin, hair, tongue, teeth, ears, lips, cheeks, eyelashes stb.) Mondjátok el azt is, hogy melyik kis tojás hogyan néz ki, akár neveket is adhattok nekik:
- This is Bobby. He's got too big ears. He looks very funny.
- Who is that? - This egg is a girl. Her name is Lola. Her eyes are beautiful and she is smiling at you.

Az biztos, hogy ezek után nem lesz szívetek megenni őket! :)

A tojásfestésen felül készíthettek jópofa tojástartókat is egyszerhasználatos poharakból, vagy aranyos kis nyuszifüleket is papírból, vagy barifejet a kéz körberajzolásával. Ha a képekre klikkelsz, segítséget kapsz angolul, hogyan tudod elkészíteni őket. A megadott instrukciók csak ötletek, engedjétek szabadon a fantáziátokat! Az elkészítés közben lehetőleg végig angolul beszéljetek:
- Mondd el mindig, hogy mit csinálsz! (I'm cutting out the ears.)
- Adj instrukciókat! (Draw two eyes.)
- Tegyél fel kérdéseket! (What colour is the rabbit?)

         

 
Ha kialkottátok magatokat, pihenésképpen hallgathattok nyuszis vagy húsvéti dalokat! Az alábbi három dalban a húsvéti szókincset gyakorolhatjátok. Az első dal nagyon egyszerű, pillanatok alatt a fületekbe mászik dallam és szöveg egyaránt. A második dal is viszonylag egyszerű, a harmadik dalt azonban akár  memóriajátéknak is használhatjátok. Drukkolok Nektek, hogy sikerüljön együtténekelni az előadóval. :)

Have you seen the Easter Bunny

Easter Bunny

Twelve Days of Easter


Bár a következő tradicionális gyerek
vers (Little Rabbit Foo Foo) nem kapcsolódik közvetlenül a húsvéthoz, de szeretném megmutatni Neked. Egy nem éppen példás magaviseletű nyusziról szól. Az egész feldolgozás tele van humorral, érdemes többször is megnézni. A pontos szöveget megtalálod itt.


Kellemes húsvéti készülődést kívánok!

Sachsné Jusztin Edit
alapító főszerkesztő,

három gyermek édesanyja

 

 

 


Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
{addthis}

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a rovatra!

 

<< Előző bejegyzés / Következő bejegyzés >>

 

 Angolozzunk! kezdőlap / Akartok németezni is? / Fórum / Vissza a főoldalra
 

Nyomtatás