Angolozzunk!

Angolozzunk/3 - A mozgás öröme

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy milyen fontos a gyerekeknek a mozgás. Lételemük és örömforrásuk. Hogyan kapcsolódik mindez a nyelvtanuláshoz? Lássuk!


Elmélet:
A mozgás öröme

A kisgyerekek mindent szívesebben csinálnak, ha az valamiféle mozgással jár együtt. Ha esetleg nehezebben veszed rá gyermekedet az angolozásra, kezdj el egy olyan dalt, amit el is lehet játszani. Én eddig még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki közömbösen ülve tudott volna maradni. :)

Ezeknek a daloknak másik nagy haszna, hogy magyarázás nélkül is sokmindent meg lehet érteni belőlük. Elsősorban a testrészek és különböző mozgásformák tanítására alkalmasak, de kis segédeszközökkel és egy kis fantáziával végtelen a lehetőségek száma. Arról nem is beszélve, hogy ha elmozogják, elmutogatják a szóban forgó eseményeket, sokkal könnyebben megjegyzik az új ismereteket, mintha csak egyszerűen hallanák-hallgatnák a dalokat.

 
Gyakorlat:
Elmutogatható dalocskák

Szerencsére az elmutogatható, eljátszható dalokkal és mondókákkal Dunát lehet rekeszteni. Az egyik leggyakrabban tanított dal a "Head, shoulders, knees and toes...". Jó kis deréktorna, és elűz minden depressziót! Ajánlom kipróbálni minden kedves szülőnek. :) (Mi nem nézzük a videót, csak hallgatjuk, és persze "tornázunk" közben.)

A legkisebbekkel is játszható a "Walking, walking..." vagy az "Open them, shut them...", de az egyik leginkább testreszabható dal az "If you are happy..." Utóbbit szabadon variálhatjuk, éppen milyen kifejezéseket akarunk megtanítani kisgyermekünknek.

Következő bejegyzésünkben egy adott dalon bemutatjuk, milyen módon lehet "feldolgozni" a szövegben lévő szókincset.


Jó angolozást kívánok Nektek!

 
Sachsné Jusztin Edit

alapító szerkesztő
NyelvBirodalom.hu

 
« Előző bejegyzés / Következő bejegyzés

Angolozzunk! kezdőlap / Akartok németezni is? / Szülői fórum / Vissza a főoldalra

NyomtatásE-mail