Francia kuckó/8 - Hello Halloween!

Halloween franciául? Miért ne! Ha gyermekedet érdekli a téma, használd ki! Énekeljetek, kézműveskedjetek, főzőcskézzetek és játsszatok a halloween-es témakörben is !

Bár Halloween egyáltalán nem francia eredetű ünnep, ez a gyerekeket nem érdekli! :) Persze, lehet rajta elmélkedni, hogy mennyire jó vagy sem, attól még itthon is és Franciaországban is megünneplik, de legalábbis ebben az időszakban mindenhol hatalmas, faragott töklámpásokba, tök-, boszorkány-, szellem- és egyéb rémisztő vagy mulatságos figurákba, narancssárga és fekete gyertyákba valamint pókhálós asztalterítőkbe botlunk.

Mivel a nyelvelsajátításhoz mindent fel tudunk használni, ami érdekli a gyerkőcöket, ezért ennek a témakörnek a feldolgozásához is adok néhány ötletet.


Ez egy olyan dal, amit el is játszhattok: végigkopogtathatod a kisgyermeked testét, fejecskéjét és keresheted az elbújt boszit:

 

Toc, toc, frappons à la porte
De toutes les maisons
Mais attention!
La vieille sorcière Grignotte
Se cache quelque part
Avec son chat noir.

Nez crochu, chapeau pointu,
Elle se cache,
Où? l'as-tu vue?
Chauve-souris et Mistigris,
C'est la ronde de la nuit.

 
Ezen a honlapon baglyot tudtok készíteni a nagyobb gyermekeddel, miközben átismételhetitek a bagoly testrészeit (fej, test, láb, szem, csőr, szárny, toll stb.), a színeket, a vágás-ragasztás-díszítés témakörét és minden mást, ami eszetekbe jut.


A nagyobb gyerekek szeretnek memóriajátékot játszani. Ezen és ezen az oldalon a Halloweenes változatot találod meg.


Végül irány a konyha! Ennyi szórakozás után már biztosan megéheztetek! ;) 
A konyhai eszközök szókincsének átismétlése mellett még torkoskodhattok is. Ezen a lapon egy halloweeni pudingreceptet találtok:

A vaníliapudingot a szokásos módon elkészítjük és egy részéhez zöld, másik részéhez narancssárga ételfestéket adunk, majd a színes pudingokat a már filccel megrajzolt, átlátszó poharakba töltjük.


Jó szórakozást!


Mazzag Tímea
francia nyelvtanár,
akit megtalálsz
Timka kuckójábanTetszett Timi cikke? :)

 

 

Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!
  
Nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről? 
Iratkozz fel a rovatra!

<< Előző bejegyzés / Következő bejegyzés >>

Angolozzunk! / Akartok németezni is? / Fórum / Vissza a főoldalra
 

Nyomtatás