Bemutatkozás

A mai világban az idegennyelvtudás létszükségletté vált, így a szülők nem kerülhetik ki azokat a kérdéseket, mint:

Mikor kezdjen idegennyelvet tanulni gyermekem?
Hol és milyen módszerrel tanuljon?
Melyik nyelvet válasszuk?
Foglalkozzunk-e vele otthon (is)? stb.

Közösségi portálunk egy független információs központ, amely a gyermek-nyelvoktatás területére specializálódott.

Elsődleges célunk egy olyan fórumot biztosítani a szülőknek, ahol megbeszélhetik egymással gyermekeik nyelvtanulásával kapcsolatos kérdéseiket, tapasztalataikat. Azért hívtuk életre ezt a portált, mert korábban nem volt olyan hely, ami a korai nyelvtanulás témáját komplexen tárgyalta volna, ahol a fenti kérdésekre együttesen választ kaphattak volna az érdeklődő szülők. A fórum biztosításán túl további célunk még a folyamatos tájékoztatás, a különböző lehetőségek bemutatása, információgyűjtés és -továbbítás a korai nyelvtanulás témájában, tanácsadás, illetve a nyelvtanárok és nyelvtanulók egymásra találásának segítése.

Hosszú távon szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar emberek nyelvtudása jelentősen fejlődjön. Véleményünk szerint a nyelvtudás nélkülözhetetlen az életünk során, és a jövőben az idegennyelvek ismerete még fontosabb lesz.

Közösségi portálunkat a 0-14 éves gyerekek szüleinek ajánljuk, akár Magyarországon élnek, akár külföldön, akár egynyelvű magyar családban, akár két- vagy többnyelvű családban. Szívesen látjuk a gyerekek nyelvtanításával foglalkozó nyelvtanárokat is, hogy megoszthassák tapasztalataikat, eszmecserét folytathassanak a nyelvoktatás során felmerülő kérdéseikről, továbbá hogy tanácsot adjanak a szülőknek.

Kedves Szülők!

A portál alapító szerkesztőjeként szeretnélek támogatni Benneteket abban, hogy meghozhassátok "saját" döntéseiteket. Nekem is van három kisgyermekem, akikkel igyekszem megszerettetni az idegennyelveket és felébreszteni bennük a más kultúrák iránti érdeklődést, de hárman háromféle törődést és nevelést igényelnek.

Arra bíztatlak Benneteket, hogy tudjatok meg minél többet a nyelvtanulásról, hogy sikerüljön megtalálni a számotokra és gyermeketek számára helyes és járható utat. Hiszen nincs egyetlen helyes út, egyetlen megoldás. Ahány gyermek, annyi lehetséges variáció.

 A portálon megjelenő cikkeket és más tájékoztató anyagokat folyamatosan bővítjük. Iratkozz fel hírleveleinkre, és nem maradsz le semmiről!

Jó olvasgatást és hasznos eszmecserét kívánok minden Látogatónknak!


Sachsné Jusztin Edit

alapító szerkesztő
NyelvBirodalom.huVissza a főoldalra

NyomtatásE-mail