Francia kuckó

Francia kuckó/4 - Kellemes húsvéti ünnepeket avagy Joyeuses Pâques!

Húsvétkor minden magyar és francia gyerek várja a nyuszit. Régen Franciaországban a királyok kapták az országban fellelhető legnagyobb, abban az évben tojt tojást. A keresztszülők tojásokat adtak a keresztgyerekeknek, a szülők a ház különböző zugaiba, például a kemencébe dugták el a tojásokat, amelyeket a gyerekek lázasan keresni kezdtek.

Cikk folytatása

Francia kuckó/5 - Az állatok világa

A gyerekek kivétel nélkül szeretik az állatokat. Ha egy nagyobb állattól, lótól, zsiráftól, elefánttól vagy a szomszéd kutyától meg is ijednek, a kisebb állatokat, rovarokat, gyíkokat, csigákat mindegyik apróság érdeklődve figyeli.

Cikk folytatása

Francia kuckó/6 - Ó, ó... vakációóó!

Ha nyár (été), akkor vakáció (vacances)! :) Nyáron a gyerekeknek és a felnőtteknek is a legjobb, ha minél több időt töltenek a szabadban. Nyaralj akár a tengerparton, a hegyekben vagy csak a hétvégi házad kertjében, a szabad levegőn (en plein air) is rengeteg módja van annak, hogy a gyermekeddel franciául játsszatok.

Cikk folytatása

Francia kuckó/7 - Aludj el szépen...

Ha leszáll az este, akkor ideje a lurkóknak ágyba bújni… Persze, ilyenkor egyikük sem fáradt és mindent kitalál, hogy még egy kicsit… egy picikét... hadd maradjon fent. Ilyenkor még azt is könnyen elfogadják, hogy anya egy francia altatódalt, egy rövid mondókát suttog-dúdol a fülükbe…

Cikk folytatása

Francia kuckó/3 - A testrészek

A gyerekek a világgal való ismerkedésükkor elsőnek a testrészeiket fedezik fel. Kicsiknél és kicsit nagyobbaknál érdemes lehet ezzel kezdeni a francia nyelvvel való ismerkedést is!

Cikk folytatása

Francia kuckó/2 - Színek dalba és játékba öntve

A gyerekek nagyon szeretik a színeket, a színes játékokat. A rajzoláson kívül többféle érzékszervüket is aktivizálhatjuk, többféleképpen is felhasználhatjuk ezt a nyelvvel való foglalkozások alkalmával – ehhez javasolok ötleteket, kisebb és nagyobb gyerekeknek is.

Cikk folytatása

Francia kuckó/1 - Bonjour!

Kedves Szülőtárs, szeretettel üdvözöllek és örülök, hogy olvasod soraimat, hiszen ha itt vagy, akkor Te is szereted a francia nyelvet és kultúrát, és szeretnéd átadni a gyermekednek. Akkor hát induljunk!

Cikk folytatása