Felhasználói Szabályzat

A NyelvBirodalom.hu weboldal Felhasználói Szabályzata

Az a személy, aki a NyelvBirodalom.hu internetes portál bármelyik oldalára lép (továbbiakban Felhasználó), elfogadja jelen Szabályzat feltételeit. A portál üzemeltetője (Gamma Inform Kft., továbbiakban NyelvBirodalom.hu) fenntartja magának a jogot, hogy jelen Szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítsa.


A portál tartalmának másodközlése

A NyelvBirodalom.hu weboldal tartalma Gamma Inform Kft. szellemi tulajdonát képezi. NyelvBirodalom.hu előzetes írásos engedélye nélkül tilos a weboldal egészét vagy részeit feldolgozni, felhasználni illetve értékesíteni, sem online sem nyomtatott formában. Kizárólag saját felhasználás céljából a weboldal egyes részeit Felhasználó merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de a weboldal így többszörözött része esetében sem jogosult annak további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Kivételt képez ez alól az a néhány letölthető segédanyag, melyeken külön írásos engedély szerepel az iskolai felhasználásra vonatkozóan, és ebből a célból fénymásolhatóak. Értékesíteni és kereskedelmi forgalomba hozni azonban ezeket is tilos.


Adatvédelem

A weboldal bizonyos tartalmainak megtekintéséhez regisztráció szükséges. A regisztráció során Felhasználónak meg kell adnia személyes adatnak minősülő információt is (e-mail cím), melyeket NyelvBirodalom.hu az alábbi célokra használ fel:

- Ha Felhasználó saját akaratából feliratkozik valamelyik hírlevelünkre, akkor azt NyelvBirodalom.hu a Felhasználó által megadott e-mail címre küldi ki.
- A fórum használatából fakadó értesítéseket és a fórumon keresztül Felhasználó részére érkező privát üzenetekről való értesítést NyelvBirodalom.hu szintén erre az e-mail címre küldi.

Felhasználó adatait harmadik félnek nem továbbítjuk (kivéve ha törvény írja elő). A regisztráción kívüli hírlevélfeliratkozáskor megadott e-mail címeket sem továbbítjuk harmadik félnek, kizárólag a hírlevelek kiküldésére használjuk.

Weboldalunkon statisztikai célokból rögzítjük a számítógépek IP-címeit (ez alapján Felhasználót nem lehet személyesen beazonosítani)

A fórum úgynevezett cookie-kat helyez el Felhasználó számítógépén, melyek Felhasználó kényelmét szolgálják (ezek segítségével jelezhető például, hogy az adott fórumtémában van-e Felhasználó részére új hozzászólás stb.) Felhasználó a cookie-k elhelyezését a böngészőprogram beállításaival bármikor megakadályozhatja.
 

Hirdetések

NyelvBirodalom.hu a portál felületén és a hírlevelekben is jelentethet meg harmadik féltől származó fizetett hirdetést, mely tartalmakat minden esetben megjelöl a hirdetés mellett: vagy a "Hirdetés" szó kiírásával, vagy a cím végén található (x) jellel, vagy a szöveg egyértelmű fogalmazásával ("... partnerünk ajánlata ..." stb.)

A Felhasználó által a portálon elhelyezett (fórumon, hozzászólásokban) reklámnak minősülő bármilyen tartalmat NyelvBirodalom.hu jogában áll azonnal törölni. Szélsőséges esetekben akár Felhasználó felfüggesztésére vagy törlésére is sor kerülhet.

A portálon hirdetést elhelyezni a Médiaajánlatban részletezett feltételek mellett lehetséges. (Hirdetési szándékot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelezni.)

Hozzászólások moderálása

Tilos a fórumon vagy a portál más helyein sértegető, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyűlöletkeltő, támadó, vagy bármely más olyan kifejezést használni vagy tartalmat közzétenni, amely mások személyhez fűződő jogait, szerzői jogait, NyelvBirodalom.hu jogait, vagy egyéb módon törvényt, illetve jogszabályt sért.

NyelvBirodalom.hu jogában áll eltávolítani, szerkeszteni Felhasználó hozzászólásait, amennyiben úgy ítéli meg, hogy Felhasználó megszegte a fentieket; illetve ezzel a fórum formai vagy tartalmi áttekinthetőségét, a tartalmak könnyebb megértését, kereshetőségét elősegíti.

A hozzászólásokat NyelvBirodalom.hu nem archiválja. Felhasználó felelőssége, hogy az általa a portálon elhelyezett tartalmat saját részére megőrizze.


Felelősség kizárása

A portálon található információk tájékoztató jellegűek. NyelvBirodalom.hu nem vállalja a felelősséget, ha Felhasználónak a tájékoztatásból fakadóan esetleges kára származik.

A portál más weboldalakra mutató linkeket is tartalmaz, mely oldalak tartalmáért NyelvBirodalom.hu nem vállal felelősséget. NyelvBirodalom.hu ezenfelül nem vállal felelősséget a portálon a külső hirdetők által elhelyezett hirdetések tartalmáért sem, továbbá az azokban található linkek céloldalainak tartalmáért sem.

NyomtatásE-mail