Angol nyelvű magazinok gyerekeknek

Óvodáskorú gyermekeim számára mindig nagyon izgalmas feladat (volt) kinyitni a postaládát és meglesni, lapul-e benne valami kincs. Betűzgetni a címzett nevét, és reménykedni, hogy nem anyának vagy apának jött már megint egy unalmas levél, hanem esetleg az ő nevük szerepel a borítékon. És megtörténik a csoda...

NyomtatásE-mail

Angolozzunk/22 - Testrészek angolul

anya babaHa születésétől kezdve szeretnél kisbabádhoz angolul beszélni, akkor a testrészeket jól tanuld meg! A felfedezésre váró világból ugyanis ezekkel találkozik először: anya szemei, saját kapálozó kezecskéi stb. Ebben a bejegyzésben kreatív és dalos ötleteket találsz a testrészek nevének elsajátításához, kicsiknek és nagyobbaknak is!

NyomtatásE-mail

Mese az újévre: a Te könyvedbe mi kerül?

Ezzel az aranyos és elgondolkodtató mesével kívánunk Neked boldog új évet a NyelvBirodalomból! A mese angolul van, hogy minden alkalmat megragadhass a nyelvgyakorlásra. :) (Németeseknek is hoztam egy kis meglepetést.)

"Two little boys were at play one day when a Fairy suddenly appeared before them and said..."

NyomtatásE-mail

Mit tegyek, ha ő nem akarja?

Elhatároztad, hogy belefogsz az otthoni nyelvátadásba. Hetek, talán hónapok óta olvasgatsz már a témáról, gyűjtögeted az anyagokat, ötleteket. Lelkesen megteszed gyermekeddel az első lépéseket, és rögtön jön az első (nem várt) akadály is: gyermeked köszöni szépen, de nem kér a nyelvtanulásból. Benned egy világ omlik össze. Mit lehet ilyenkor tenni?

NyomtatásE-mail

Melyik nyelvet válasszuk: angolt vagy németet?

Rágódom. Mint mindig. Ilyen alkat vagyok. Most éppen azon rágódom, hogy melyik nyelvet válasszuk az iskolában a gyerekeinknek. Egyelőre csak az első gyerek esetében aktuális a kérdés, de néhány év múlva a többiekkel is hasonló helyzetbe kerülünk. Melyik nyelvet válasszuk: angolt vagy németet?

NyomtatásE-mail

  • 1
  • 2