Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

Az első egy CD-s gyerekkönyv, a következő egy foglalkoztató míg a harmadik egy mesegyűjtemény, ünnepi hangulattal fűszerezve.

Milyen a felépítése, anyaga a CD-s gyerekkönyveknek?
Ezek a mesekönyvek a legkisebbeknek és a legnagyobbaknak is szólnak, lehetnek keményfeldelesek vagy egyszerűen csak papírborításúak. Általában a hanganyagon a mesekönyv tartalmát lehet meghallgatni vagy ritkább esetben megnézni. Mondókák vagy egész mesék hallgathatóak így meg.

Miért hasznosak a gyerekkönyvek CD-vel vagy DVD-vel?
Az angliai kiadók szerint ezek a típusú könyvek segítik például az olvasni tanuló gyerekeket. A szöveg elolvasását, feldolgozását támogatja a CD. Az angol mesekönyvek esetében, pedig különösen fontos a helyes kiejtés, amit a CD biztosít. Természetesen a kicsiknek is nagyon jó lehet, mivel minden gyerek szereti a zenét és a dallamokat. A könyvek színes képeikkel is követik a szöveget, így duplán lehet tanulni. A ritmusok és a dallamos mondókák a gyerekek beszédfejlődésében sokat segítenek. A beszédhibák javításának egyik alapvető eszköze a versek, mondókák ismétlése. Nagyon fontos, hogy a gyerekek mindig érthetően, szépen ejtve hallják a mondókákat, mert csak így fogják helyesen kiejtve megtanulni. Így a CD hallgatás kitűnő eszköz lehet.

 

Könyvajánló: Spot (Pötty) a kutyus kedvelt a gyerekek körében. Az ő karácsonyi története található ebben a mesekönyvben. A könyv szövege meg is hallgatható a könyv mellett található CD-n.

Méret:220x280 mm
Borítás: Papírfedeles
Oldalszám:26

 Milyen a felépítése, anyaga a készségfejlesztő füzeteknek?
Rengeteg különböző típusú foglalkoztató között válogathatunk. Ez nem könnyű feladat. Így szeretnék néhány gondolattal segíteni a választásban. Alapvetően vannak egyszerű fekete-fehér foglalkoztatók és vannak színesek. Vannak matricásak és vannak matrica nélküliek. Ebből a szempontból véleményem szerint nagyon fontos, hogy a matricákat a feladatokhoz használjuk, mert ez adja meg igazán a lényeget sok gyerek számára.

Miért hasznosak az angol foglalkoztatók?
Az óvoda illetve az iskola mellett sok segítséget nyújtanak a készségfejlesztő füzetek.

Közben néha-néha „trükkösen” lehet otthon is gyakorolni. A trükk ebben az, hogy játékosan sajátítanak el különböző készségeket a gyerekek a foglalkoztatók segítségével. Különösen fontosnak tartom ezt az iskola előtt állók esetében. Az első benyomás, sikerélmény meghatározó lehet a későbbiekben. A különböző készségfejlesztőkben az a jó, hogy általában a gyerekek számára érdekes témákat (tündérek, vonatok, állatok) dolgoznak fel, így szinte észrevétlenül lehet komoly dolgokat (vonalvezetés, számolás, logika) megtanulni. Természetesen minden gyerek más, így fontos hogy a megfelelő füzet kerüljön a kezébe. Figyelni kell arra, hogy az ajánlott életkornak megfeleljen a gyermek, illetve olyan témát dolgozzon fel, ami őt érdekli. (Pl. vonatokat számoljon és ne lovakat, ha őt főleg a vonatok érdeklik)

 

Könyvajánló: A következő karácsonyi ajánlat egy Dora the explorer foglalkoztató, mely tele van különböző készségfejlesztő feladatokkal. Például: Színezni lehet, labirintusban eligazodni, különbségeket keresni. A feladatok négy éves gyerekek számára ajánlottak.

Méret: 210x300 mm
Borítás: Papírfedeles
Oldalszám:150

 

 

Milyen a felépítése, anyaga az angol mesegyűjteményeknek?
Ezek a gyűjtemények általában nagy alakúak, sok-sok mesét tartalmaznak és csillogó, díszes külső megjelenésűek. Ezek igazi ajándékok, gazdag tartalommal és szép külsővel.

Miért hasznosak a mesegyűjtemények?
Minden gyerek életében fontos szerepet játszik az esti együttlét, az esti meseolvasás. Ehhez kitűnőek az angol mesegyűjtemények, melyek között vannak kimondottan esti mesék, vannak tíz perces mesék, vannak tündérmesék és vannak kimondottan fiús mesék is.

Természetesen léteznek karácsonyi történetek is, melyek az ünnepre készítenek fel illetve az ünnepekhez kapcsolódó meséket tartalmaznak.

 

Könyvajánló: 16 angol karácsonyi történetet tartalmaz ez a csodaszép mesekönyv. Szépen illusztrált mesék, nagybetűs szöveg. Öt-hat éves kortól ajánlom, mivel hosszabb szövegrészek is vannak benne.


Méret: 210x260 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám:192Végül egy gondolattal szeretném lezárni a könyvajánlót:

„Közeledik a karácsony! Zalán kisfiam megkérdezte, hogy mikor lesz már karácsony? Erre apa válasza: Körülbelül három hét múlva. Mire Zalán: Legyen inkább kettő!...:)”


Kellemes Ünnepeket Kívánok!


Varga Annamária
BabyBooks.hu

 
Tetszett a könyvajánló? :)