Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

A kérdés az, hogy hogyan használjuk az angol gyerekkönyveket? Természetesen sok függ attól, hogy a gyerkőc hány éves, milyen nyelvi környezetben nevelkedik illetve mennyi az idegen nyelvre fordított idő.

Ehhez a témához választottam most könyveket, amit szeretnék megosztani veletek.

Thomas' Wonderful Word Book

Ez az angol mesekönyv igazából egy képes szótár. Thomas a gőzmozdony életéből vett képek segítségével sajátíthatják el a gyerekek a különböző tárgyak, növények, állatok stb. nevét. A könyvben középen helyezkedik el a részletekben gazdag kép és a könyv szélén találhatóak kiemelve a fontosabb szavak és a hozzá tartozó képi megfelelő. Sokféleképp lehet használni, például úgy hogy először oldalt jól megnézzük és megnevezzük a tárgyakat és a gyerkőcnek utána a képen is meg kell keresnie és kimondania a megfelelőt. Hasznos dolog vissza-vissza térni a kifejezésekre vagy a később következő képeken érdemes megkeresni és ismét megnevezni őket.

Formákat, színeket, számokat és a hét napjait is meg lehet tanulni. Sőt, hogy izgalmas legyen mindez, pár oldalon meg kell lehet keresni Bobot a bohócot.  Sőt a végén még kérdések is vannak a tanultakkal kapcsolatban. Megnézem a könyvesboltban >>>

Méret: 260x310 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám: 60


Következő egy csokorba szedett mesekönyvek közös vonása, hogy Disney mesék. (Disney The Little Mermaid; Disney Tinkerbell and the Lost Treasure; Disney Pixar Cars 2)

Disney The Little Mermaid

A kis hableány története, a klasszikus mesék sorába tökéletesen illő varázslatos mese.
Ezek a mesék nagyon szép képekkel illusztráltak, amit a gyerekek szívesen nézegetnek, s így a megértést is segítheti. A gyerekek gyakran film formájában is ismerik, szeretik a történeteket. Ezek az angol gyerekkönyvek már hosszabb, egybefüggő szöveget tartalmaznak. Segítség lehet a szöveg megértésében, hogy a történetek már korábbról ismertek lehetnek.

Azoknak ajánlom ezeket a mesekönyveket, akik már bizonyos alapokkal rendelkeznek. Ismerik az alapkifejezéseket és így következtethetnek esetleg az ismeretlenekre. Nagyszerű élmény, amikor úgy értünk meg bizonyos szavakat, hogy azt nem mondtuk el magyarul. Sokkal jobban rögzül és tovább megmarad. Megnézem a könyveboltban >>>


 

Disney Tinkerbell and the Lost Treasure                    Disney Pixar Cars 2

                           

Ez a két mese is Disney történet, viszont inkább az újak közé sorolnám őket. Az egyik kimondottan lányos, tündéres míg a másik autós, Verdás pont fiúknak való mese. Talán azért jó ilyen meséket elővenni, mert sokszor szívesebben hallgatják meg a gyerekek, mint más „komolyabb” történeteket. És ha ráadásul angolul olvassuk a mesét, akkor biztosan tanulunk is valamit.

Méret: 205x280 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám: 68


Write & Draw, Dora The Explorer Drawing Adventures

Végül, de nem utolsó sorban következik egy olyan mesekönyv és foglalkoztató egyben, mely egy igazán jól használható, izgalmas ajándék minden gyereknek.
A kötet alsó részében helyezkedik el a mese, míg a felső részében egy olyan tábla, amire vízzel lehet rajzolni és utána újra és újra fel lehet használni.
Ez mese és játék egyben azért is érdekes lehet, mert az írni tanuló gyerekeknek egy újra és újra használható felületet biztosít a gyakorlásra. Nemcsak rajzolni, de írni is lehet erre a felületre. 
A kötetben persze az a legjobb, hogy Dórával a felfedezővel indulhatunk el egy ilyen “rajzos kalandra”... Megnézem a könyvesboltban >>>

Méret: 220x330 mm
Borítás: Keménytáblás


 

Válasszunk mindig olyan mesekönyvet, mely csemeténknek leginkább megfelel, ami érdekli és amit szeret meghallgatni, elolvasni.

Ez az angol gyerekkönyvek esetében kiemelten fontos, mert belőlük is tanulsz(tanítasz), és ha jól választasz, akkor észrevétlen...

Varga Annamária

BabyBooks.hu

Tetszett a könyvajánló? :)