Mesekönyvek ANGOL nyelvtanuláshoz (x)

Ismét angol mesekönyv különlegességeket szeretnék bemutatni, melyek nem nagyon ismertek a magyar olvasók előtt. Sok-sok angol és magyar mesekönyv megfordult a kezeim között az elmúlt két évben, így van már bizonyos rálátásom a könyvekre. Az angol gyerekkönyvekről mindenesetre elmondhatom, hogy a legtöbbjük nagyon jó minőségű, igényes kiadvány. Így mindenképp szép és különleges ajándék egy angol gyerekkönyv. Ezek az angol mesekönyvek általában figyelnek a gyerekek életkori sajátosságaira és ehhez alakítják, formálják a történeteket és hozzá a mesekönyvet. 

Nagyon nehéz választani a csodaszép angol mesekönyvek közül. Viszont, hogy minden korosztálynak babának, óvodásnak, iskolásnak is kedvére tegyek, három teljesen különböző mesekönyvet választottam ki mostani ajánlómban.


Louise Rooney: To The Rescue!

Méret: 180x180 mm
Borítás: Keménytáblás
Oldalszám: 10

Ez a mesekönyv a kukucska könyvek kategóriájába tartozik. Mit is jelent ez? Minden szülő tudja, hogy a kisgyerekek imádnak elbújni. A bújócska az első kedves játékok egyike. Erre az élményre építenek ezek a mesekönyvek, sokféle megoldással. Ez az angol gyerekkönyv egy nem nagyon ismert változata a kukucskálós könyveknek. Ha kihúzod a fület a különböző autók (rendőr, mentőautó, tűzoltóautó) színesek lesznek. A képekhez kapcsolt szöveg egyszerű és rövid, amit a legkisebbek is meg tudnak hallgatni.

Személyes tapasztalatom ezekkel a könyvekkel az, hogy a mozgás, változások (általában egy kicsit még rá is szoktam játszani) felkelti a gyerkőc figyelmét, és ha esetleg nem az a nagyon odafigyelős típus, egy kis türelemmel ezek a könyvek segítenek nekik megérteni, megtanulni a könyvek szeretetét.

Érdekel a könyv! >>>


Maureen Spurgeon, Gill Guile: Now I can Read 15 Drive Along Tales

Méret: 200x240 mm
Borítás: Keményfedeles
Oldalszám: 126

Ez az angol mesekönyv 15 mesét tartalmaz. A történetek két-három oldalasak, egyszerűek. 

Ami a könyv érdekessége, hogy nagybetűkkel van szedve, hogy a kezdő olvasók is könnyen el tudják a meséket olvasni. A történetek témájukat tekintve különböző autókhoz kapcsolódnak. Traktorokhoz, versenyautókhoz és még sok más főleg fiúk számára érdekes közlekedési eszközhöz. Minden történet végén van egy rövid szószedet, a történet legfontosabb szavaival, kiemelve a lényeget. Ezeket a történeteket főleg kisiskolásoknak ajánlom, illetve felolvasásra óvodásoknak.

Érdekel a könyv! >>>


Jeanne Willis, Rosie Reeve: Dear Father Christmas- with over 100 stickers

      

Méret: 250x250 mm
Borítás: Papírfedeles
Oldalszám: 32

Végül szeretnék egy igazán ünnepi témájú angol gyerekkönyvet ajánlani. Elolvastam és szerintem nagyon kedves történet. Rövid egyszerű mese azokról a kívánságokról, amik lehetetlenek, de varázslatosak. Jobban belegondolva én is szeretnék olyan különleges varázspálcát amivel a különleges hóból készült hóember életre kelne! Nézz körül és rájössz, hogy neked is mennyi varázslatos kívánságod lehet. A könyv végén van egy levél, amit te magad írhatsz meg, és hogy még szebb legyen, 100 különböző matricával lehet feldíszíteni. 

Érdekel a könyv! >>>


Kívánok Mindenkinek Varázslatosan Mesés Ünnepeket!


Varga Annamária
BabyBooks.hu

 

 

Tetszenek a könyvek? :)